2014 Dekorasyonunda Pop-Art Akımı

5 yıl önce
1.728 kez görüntülendi

2014 Dekorasyonunda Pop-Art Akımı

2014 dekorasyonu birçok akımdan etkilendiği için adeta tasarımcılar bizler için güzel bir görsel şov sundular. Vintage dekorasyon, dekorasyonda monokrom ve retro akımının ardından bu kez de pop-art akımı ev dekorasyonunda karşımıza sıklıkla çıkar oldu. Peki, nedir bu pop-art akımı ve dekorasyona nasıl yansır. Bugün 2014 dekorasyonunda Pop-Art akımı konusunu siz okuyucularımız için açıkladıktan sonra, pop-art dekorasyon yapmak isteyenler için birkaç öneriyi de sunmayı ihmal etmeyeceğiz.

Günümüzde neon renkler ve modern tasarımlarla neredeyse hayatımızın her alanında yer alan Pop-art akımının mazisi yirminci yüzyılın başlarına dayanmaktadır. Bu akımlar klasik sanat ve tasarım anlayışına başkaldırı niteliğinde ortaya çıkmıştır. Bu nedenle pop-art akımına uygun dekorasyonlarda çok farklı ve alakasız parçalar bir araya getirilerek uyum sağlanmaya çalışılmaktadır.

Akıma uygun dekorasyonda en sık kullanılan renkler: yeşil, neon sarı, mavi, kırmızı, mor

Pop-Art dekor stilinin vazgeçilmez parçaları: gazete şeklinde duvar kaplamaları, pop-art kırlentler, pop-art kumaş kaplı mobilyalar, Marilyn Monroe tablosu

Pop-art Dekorasyon Önerileri

Pop-art akımına uygun dekoratif ögeler oldukça karmaşık ve canlı renklere sahip oldukları için daha çok sade ve modern mobilyalarla kombin edilme yoluna gidilmektedir. Bu bağlamda sizlere iki şekilde dekorasyon önerebiliriz. Birinci seçenek olarak sade bir dekorasyon yapıp sadece duvarlarda pop-art duvar kağıtlarını kullanabilir, mobilyaların arasına da bir iki pop-art mobilya serpiştirebilirsiniz. İkinci seçenekte ise duvar ve perdeleri sade kumaşlarla kaplayıp aksesuarlarda pop-art’ı kullanmaktır. Sizler için her iki seçeneğe uygun örnekler sunuyoruz. Seçim sizin zevkinize kalmış. Verdiğimiz örneklerin sizlere fikir vermesi dileğiyle.

Bir önceki yazımız olan Evde Hoş Kokulu Oda Parfümleri Yapın başlıklı makalemizde doğal parfüm nasıl yapılır, evde oda parfümü tarifi ve evde parfüm yapımı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş Tweetle

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık