2014 Günlük Elbise Modelleri

2 yıl önce
3.859 kez görüntülendi

2014 Günlük Elbise Modelleri

Genelde şık bir görüntü yaratmaları ve tek parça olmalarından dolayı kombin yapma gereği olmaması nedeniyle kolay kullanılabilir olmaları elbiseleri günlük hayatta da çok tercih edilen kıyafetler olarak karşımıza çıkarmaktadır. Ancak, gece kullanılan elbiselerden farklı olarak 2014 günlük elbise modelleri genelde daha rahat, terletmeyen ve daha renkli kumaşlardan üretilmektedirler. Her ne kadar yapıldıkları kumaşın özellikleri bu şekil özetlenebilse de kışlık ve yazlık olmak üzere model ve yapıldıkları malzeme bir hayli farklı olmaktadır. Dolayısıyla, modeller de hem modaya, hem de sezona göre değişmektedir.

Günlük olarak kullanılan elbise modelleri mevsime göre gruplandırıldığında, kışlık ve yazlık olmak üzere ayrılmaktadır. Bu bağlamda doğal olarak yapıldıkları kumaşın özellikleri ve modelleri değişmektedir. İlk olarak, kışlık elbiselerden bahsetmek gerekirse daha çok triko, yünlü veya içine yün karıştırılmış elyaflı kumaşlar genelde bu tarz elbiselerin malzemesini oluşturmaktadır. Bu bahsettiğimiz elbiselerin bir diğer önemli özelliği de nem geçirmez, ısıtan ve yumuşak kumaşlardan üretilmiş olmalarıdır. Kışlık elbise modelleri ise genelde uzun kollu, mini ya da uzun etekli, bazen işlemeli veya dantelli olabilmektedir. Ancak, son zamanlarda kış modelleri içinde kolsuz ve mini modeller, kalın bir kaban altına rahatlıkla giyilebilecek ince kumaştan imal edilmiş ürünler revaçtadır. Son olarak, günlük kullanıma uygun elbise çeşitlerinde kullanılan renkler daha koyu tonlu ve pastel renkler olarak sıralanabilir.

Öte yandan, yazlık günlük elbise çeşitleri genelde penye, vizkon, ince keten kumaşlardan üretilmiş rahat, çoğu zaman uçuş uçuş ve rengârenk eğlenceli modellerdir. Yapıldıkları kumaşların en önemli özellikleri ise terletmemesidir. Moda‘ ya uygun olarak birçok çeşidi olmasına rağmen genelde askılı ve straplez modeller her sezon bayanların en çok tercih ettiği modeller olarak raflarda yerini korumaktadır. İster kış için günlük modeller seçilecek olsun, isterse de yaz için mutlaka dikkat edilmesi gereken bir husus vardır ki, o da kişinin vücut yapısı. Örneğin, bacakları kalın olan bir kişinin 2014 mini etek modelleri asla seçmemesi gerekmektedir. Yine çok zayıf kişilerin boyuna çizgili ve uzun modelleri tercih etmesi çok kötü bir görüntüye yol açabilmektedir. Ancak, binlerce model arasından fiziksel özelliklerinize uygun olarak seçeceğiniz bir model de sizi günün yıldızı yapmaya yetecektir. Fikir olması açısından 2014 günlük elbise modelleri ve 2014 ilkbahar-yaz günlük elbise modelleri için galerimize göz atabilirsiniz.

2014 Sonbahar-Kış Günlük Elbise Modelleri

 

2014 İlkbahar-Yaz Günlük Elbise Modelleri

Bir önceki yazımız olan Bebeğiniz İçin Kıyafet Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler başlıklı makalemizde bebek giydirme, bebek giydirmek ve Bebek için kıyafet seçimi hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş Tweetle

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık