Bebekler İçin Meyvelerin Önemi: Yaz Meyveleri

2 yıl önce
768 kez görüntülendi

Bebekler İçin Meyvelerin Önemi: Yaz Meyveleri

Bebek beslenmesi annelerin en çok dikkat etmesi gereken konuların başında gelmektedir. Çünkü bebeğinizin sağlığı ve gelişmesi doğru ve dengeli beslenmeye bağlıdır. İlk 6 ay kadar sadece anne sütüyle beslediğiniz bebeğiniz 6 aydan sonra artık ek gıdaya geçecek ve bu aşamada onun sağlıklı ve vitamince zengin beslenmesi ana gayeniz olacaktır. Ancak, endişelenmenize gerek yok bebeğinizi doğal beslerseniz bir sıkıntı kalmayacaktır. Doğal beslenme denildiğinde meyve tüketmenin önemi de daha çok ortaya çıkmaktadır. Fakat bebeğinize alerji yapmayacak meyveleri yedirmeniz konusunda da dikkatli olmanız gerekiyor. İşte bebek beslenmesinde yer verebileceğiniz meyveler

 

Yaz Meyveleri

 

Kayısı

Ek gıdalara geçiş aşamasında eğer kayısı mevsimindeyseniz bu meyve iyi bir başlangıç gıdasıdır. Bebeğiniz 6 aylık olduğu andan itibaren rahatlıkla tüketebilir. Ayrıca kabızlık problemi olan bebeklerde sorunun çözümü için birebirdir. A vitamini kaynağı olan kayısıyı kuru şekilde bebeğinize verecekseniz doğal kurutulmuş olmasına yani kükürt içermemesine özen göstermelisiniz. Meyveyi püre haline getirdikten sonra sade olarak ya da yoğurt, muhallebi gibi gıdalarla karıştırarak bebeğinize verebilirsiniz.

Şeftali

Bu meyve de yine altıncı aydan itibaren bebeğinize ek gıda olarak verebileceğiniz yiyeceklerdendir. Ancak, bazı bebeklere dokunabileceğinden doktorunuza danışarak vermenizde fayda bulunmaktadır. Kayısıda olduğu gibi çiğ ve pişirilerek püre halinde ya da bazı gıdalara karıştırılarak bebek beslenmesinde kullanabilirsiniz. Şeftali demir içeriğinin düşük, C ve A vitamininin yüksek olması ve tadının da lezzetli olmasından dolayı bebeğinizin hem zevk alacağı hem de sağlık kazanacağı bir meyvedir.

Çilek

Öncelikle çileğin bebeğiniz için alerjik bir meyve olduğunu belirtmek gerekir. Bu nedenle 1 yaşından sonra ve doktor tavsiyesiyle bebek beslenmesinde kullanılmalıdır. C vitamini ve antioksidanların fazla olması nedeniyle oldukça yararlı bir meyvedir.

Üzüm

1 yaşın altındaki bebeklerin beslenmesinde ek gıda olarak kullanılabilir. Ancak, boğulma riski unutulmayarak çekirdeksizler kullanılmalıdır. Yine küçük bebeklere verilirken üzüm suyu şeklinde doğrudan vermek ya da gıdaları tatlandırıcı olarak kullanmak gerekmektedir. Özellikle karbonhidrat içeriği, antioksidan özelliği ve vitamin-mineral dengesi oldukça iyi bir meyvedir.

Erik

Bebek beslenmesinde erik zengin lif içeriği nedeniyle iyi bir başlangıç gıdasıdır. 6 aydan sonra ek gıda olarak rahatlıkla erik ile başlangıç yapabilirsiniz. Kabızlık sorununun çözümünde de gayet iyi bir gıdadır, alerji riski yoktur.

Kavun

Bebekte genetik olarak gelen bir kavuna alerji bulunmuyorsa ki bu anne ve babanın alerjisi olup olmadığına bakılarak anlaşılabilir, o zaman kavun 6-8 aylık bebeklerin beslenmesinde kullanılabilir. Kavun A ve C vitaminleri ve potasyum içeriği açısından zengin olduğu için beslenmede önemli açıkları kapatıp bebeğinize yararlı olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Kimyonun Faydaları Ve Zararları Nelerdir? başlıklı makalemizde Kimyonun Faydaları, Kimyonun Faydaları Nelerdir ve Kimyonun Faydalımıdır hakkında bilgiler verilmektedir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş Tweetle

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık